|
|
|
|
|
|
|
|
Lån  


 
Chokoladekage opskrifter

Fedtfattig chokoladekage med banan

 


Ingredienser (Fedtfattig chokoladekage med banan):

1 halv banan (den skal være godt moden)
1 æg
3 teskefulde fedtfattig mayonaise
1/4 dl vand
20 gram skummetmælkspulver (kan f.eks. fås i matas)
1 teskefuld bagepulver
1 teskefuld vanille
2 teskefulde kakao
1 teskefuld mel
1 teskefuld kanel

Fremgangsmåde (Fedtfattig chokoladekage med banan):

Mos bananen og blend den sammen med resten af ingredienserne.
Hæld dejen i en aluform af passende størrelse. Kagen bages i ovnen i omtrent 55 minutter ved 170 grader.
Vi anbefaler f.eks. at bage firdobbelt portion, da disse fedtfattige kager kan fryses ned.

 

Valnøddechokoladekage

 

Ingredienser (Valnøddechokoladekage):

Bunde:
6 æggeblommer
100 g flormelis
100 g revet mørk chokolade
100 g finthakkede valnødder
6 æggehvider
Creme:
100 g mørk chokolade
100 g blødt smør
2 æggeblommer
50 g sukker
1 spsk Nescafé
2 spsk rom

Fremgangsmåde (Valnøddechokoladekage):

Tilbundene røres æggeblommer med flormelis og tilsættes reven chokolade oghakkede valnødder. Hviderne piskes stive og vendes i. Dejen kommes i enspringform og bages ved 180 grader i ca. 50 min. Prøv med en nål omkagen er gennembagt. Til cremen smeltes chokoladen i vandbad, afkølestil stuetemperatur og røres jævn med det bløde smør. Æggeblommer,sukker, Nescafé og rom piskes over vandbad, tages af varmen og piskesvidere i koldt vand til det er afkølet. Vend chokoladesmørret iæggeblommecremen, og der røres til det er jævnt. Del den kolde kage i 3bunde. Fordel halvdelen af cremen mellem bundene og pynt med detresterende.

 

Chokoladekage med kokos

Hovedingredienser:

¾ dlflydende margarine
175gbrunfarin
1¾ dl hvedemel
0.175dl kakao
¾ tsk vaniljesukker
1¼ tsk bagepulver

Glasur:
50g margarine
1 æg
1dl sukker
140g kokos

Fremgangsmåde:

Smelt margarinen og bland det sammen med sukkeret. Smør derefter formen ind dette. Pisk farin og æg sammen og tilsæt derefter bagepulver, vaniljesukker, kakao, hvedemel, brunfarin og margarine. Bred forsigtigt massen ud på en bradepande (40cm bred) der på forhånd er drysset let med sukker. Bag ved 200 grader i ca. 20 minutter.

Glasur:

Bland samtlige glasur ingredienser i en gryde, oglad det koge op under omrøring. Fortsæt med at røre indtil du har fåeten fin cremet masse. Smør massen ud over bunden, og bag kagen i yderligere 10 minutter ved samme temperatur.

 

Fedtfattig chokoladekage

Hovedingredienser, fedtfattig chokoladekage:

6 æggehvider
200g sukker
2 æg
2tsk vaniljesukker
125g mel
1½ dl kakao
1tsk bagepulver
1tsk mandelessens

Fremgangsmåde:

Pisk æggehviderne meget stive. Pisk sukker æg, mandelessens, og vanillie samen til en tyk creme. Bland kakao, mel og bagepulver sammen. Vend æggehviderne i cremen, og vend derefter melblandingen i. Hæld dejen i en springform med en diameter på ca. 24 cm. Bag chokoladekage ved 175 grader i ca. 45 minutter.

 

Chokolade Lagkage

Ingredienser:

1l piskefløde
300g mørk chokolade
1 revet skal fraappelsin
1bk jordbær
3 chokolade bunde

Fremgangsmåde:

Piskefløden varmes op og Chokoladen smeltes i - der skal røres imens den smelter så det ikke brænder på. Fløden må ikke koge. Når den er smeltet - hældes det i en skål og sættes i køleskabet 8 timer , så bliver det lidt stift. Dagen efter, eller senere på dagen piskes Chokoladepiskefløden op til en tæt flødeskum og det revne appelsin skral kommes i. Jordbær renses og skæres i skiver. Fordel det første lag flødeskum på den nederste bund og læg en ny bund ovenpå. På bund nr 2 - smøres evt syltetøj og der læggesjordbærstykker ovenpå. Sidste bund - toppen - smøres ind i ichokoladeskummet, og pyntes med jordbær. Hvis man ikke vil bruge syltetøj lægges der chokoladeskum i midten af kagen og man kan evt lægge jordbær i alle tre lag.

 

Fransk chokoladekage

Ingredienser:

200 g smør
200 g chokolade
4 æg
2 dl sukker
1 tsk vanilliesukker
1 tsk bagepulver
1½ dl hvedemel
smør og mel til formen
Pynt:Flormelis

Fremgangsmåde:

Smelt smøret. Bryd chokoladen i mindre stykker og kom den i det smeltetsmør.rør rundt, til chokoladen er smeltet. Tilsæt æggene et ad gangenunder omrøring. tilsæt sukker og vanniliesukker og rør tilsidstbagepulver og mel i til en glat dej. Hæld dejen i en smurt og meldrysset springform,24 cm i diameter.Sæt ovnen i en 200 grader varm ovni 30 min. tag kagen ud og lad den afkøle lidt i formen. tag den så udog lad den afkøle helt.drys med flomelis.

 

Chokolademuffins

Ingredienser:

310 g hvedemel  
2½ tsk bagepulver
1 spsk cacao
200 g mørk chokolade hakket
150 smør i tern
140 g farin
1 ¼ dl mælk
3 sammenpiskede æg
chokoladestrimler
Glasur:
125 g flormelis
30 g cacao
50 g blødt smør
2 spsk mælk

Fremgangsmåde:

Ovnen forvarmes til 200°. Smør en muffinform med 12 huller. Sig mel, cacao og bagepulver i en stor skål. Under konstant omrøring og for svag varme chokolade og smør sammen i en gryde til det er smeltet. Tilsæt farin og rør det sammen.

Hæld chokoladeblandingen i de tørre ingredienser sammen med æg og mælk. Rør det sammen med en stor metalske. Rør ikke for meget - dejen skal være en smule klumpet. Fordel dejen i muffinformen, således at hvert hul fyldes ¾. Bages i 12-15 min. eller til de er netop gennembagte. Står i formen 5 min. inden de vendes ud på en rist.

Glasur: Sigt flormelis og kakao i en skål. Tilsæt det blødgjorte smør og så meget mælk at det kan røres sammen til en tyk pasta. Den røres glat og fordeles over kagerne. Pynt med chokoladeruller.

 

Nem chokoladekage

Ingredienser:

150 gram margarine
250 gram sukker (3 dl.)
2 æg
175 gram mel (3 dl.)
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vanillesukker
4 spsk. cacao (25 gram)
3/4 dl. mælk
3/4 dl. kogende vand

Fremgangsmåde:

1 : Margarine røres godt sammen med sukker og vanilliesukker. De sammenpiskede æg røres i lidt ad gangen.

2 : Mel, bagepulver og cacao sigtes sammen og røres i skiftevis med mælken. Til sidst tilsættes det kogende vand.

3 : Dejen fyldes i en velsmurt bageform på ca. 1 1/2 liter

4 : Bages ca. 1 time ved 175 grader.

 

Blødende chokoladekage

Ingredienser:
til 25-30 stk

400 g chokolade
400 g smør
320 g mel
320 g flormelis
5 g bagepulver
10 æg.

Fremgangsmåde:

Smelt chokolade og smør i vandbad.
Sigt alt mel, flormelis og bagepulver i chokoladen.
Rør æg i et af gangen, men pas på at dejen ikke er for varm eller kold. Den skal være lunken for ikke at klumpe.
Hæld i muffinforme (de hæver meget).
bag ved 230 grader i 8-10 min.
kagerne skal være flydene inden i.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 












Kategorier på sider:

Chokolade Chokolade diverse Kogebøger Blødende chokoladekage Chokoladekage opskrift Chokoladekage opskrifter
 
 
 Du er her: Chokoladekage - Netannoncer Chokoladekage - - Hvad er Chokoladekage en et   









Der tages intet ansvar for oplysningerne på denne side. Siden kan kun betragtes som vejledende.